Kollektion

Av: Per Holknekt

Down – riktning nedåt. Slow down. Falla ihop lite, i goda armar. Per Holknekts möbelkollektion hyllar ögonblicket där dagens alla måsten är till ända och man bara låter belöna sig på skönast möjliga vis. Ett ögonblick som kan vara väldigt väldigt länge om det bara är så där riktigt riktigt skönt. Sköna och oväntade materialkombinationer gör det omöjligt att inte koppla av. Gärna tillsammans; gemenskap och samvaro har varit en bärande tanke i designprocessen.
Fåtöljen Down är basen i kollektionen – en hybrid av en soffa och en sovmöbel. Mjuka bolster och fluffiga dunplymåer omsluter den eller de som sitter. Här finns plats och djup för två. En generös möbel som man kan sänka ner sig i – mysa, se en lång långfilm eller ta en tupplur i. Fåtöljen Down tillverkas i två olika färgställningar i ett exklusivt antal numrerade exemplar och kan även kombineras med en matchande pall. I kollektionen ingår också en liggvänlig matta, en generös pläd samt en kudde som sänker pulsen ytterligare.
Down har ett universellt uttryck – utan att referera till någon uttalad stil eller trend utgår möblerna istället från funktionen och den mänskliga instinkten att vila. Lita på din känsla!