Kollektion

Av: Oscar Magnuson

I brytpunkten mellan det klassiska och moderna hittar du Sydney – en helt ny möbelkollektion från EM, designad av Oscar Magnuson.

Sydney soffa, fåtölj och pall är möbler med tydliga referenser till svensk historia, ända tillbaka till 1600-talet och som dessutom för tankarna till operahuset i Sydney. Samtidigt har de en modern, nyskapande design som är inspirerad av hur vi lever idag med en mer avslappnad syn på hur vi sitter, eller kanske snarare halvligger, i en soffa eller fåtölj.

Det finns en rörelse i formspråket som ger möblerna ett aktivt, dynamiskt och inbjudande uttryck. Faktum är att det är svårt att hitta en enda rät linje någonstans. Kontraster har också spelat en viktig roll; som till exempel mellan ryggen och armstödet, där hårt möter mjukt.
Det pigga glada, formspråket gör möblerna i Sydneykollektionen levande och välkomnande. - De vill att du ska sätta dig i dem, som Oscar Magnuson själv uttrycker det.

Kollektionen produceras av Bröderna Anderssons, en av Skandinaviens främsta tillverkare av stoppmöbler. Tygerna kommer från världsberömda italienska tillverkare. Och varje exemplar av Sydney är numrerat, helt unikt för dig.

 

 

Sydney fåtöljer
i tyg Crea/Energy. L 116 cm, D 94 cm.
Lime Turkos Plommon Svart
15 900:-

 

Sydney 3-sits soffa
i tyg Ritz. L 259 cm, D 94 cm.
29 900:-

 

Sydney fotpall
i tyg Crea/Energy. L 86 cm, D 64 cm.
7 900:-